X-Men: Days of Future Past 2014 – Trecutul lui, viitorul nostru

X-Men Days of Future Past 2014 film posterÎn ultimul an mi-am făcut o obişnuinţă ca în timp ce mă uit la un film să mă gândesc deja la ce voi scrie după ce se termină. La X-Men: Days of Future Past 2014 (X-Men: Viitorul este trecut) nu am avut timp să fac asta deoarece am fost prea concentrat asupra filmului încât să mă mai pot gândi la altceva – un lucru pe care puţine filme reuşesc să-l facă. Multă lume spune că acesta este cel mai bun film din seria X-Men, iar eu nu am niciun argument pentru a-i contrazice (nu că aş vrea s-o fac).

 

Chiar dacă Wolverine (Hugh Jackman) este cel care a avut parte de cea mai mare atenţie în trecut dintre toţi mutanţii (mă refer şi la filmele create doar cu el) şi acum el este cel care a fost trimis înapoi în timp, fiind practic din nou protagonistul principal, mie mi-a plăcut foarte mult Magneto! Nu doar pentru că este, poate, cel mai puternic dintre toţi şi are cam cea mai mişto abilitate, dar mi-a plăcut modul în care l-a interpretat Michael Fassbender şi replicile pe care le-a avut, una dintre ele scoţând în evidenţă nişte sentimente primitive care încă macină omenirea, indiferent cât de civilizată se pretinde a fi.

 

Bineînţeles că James McAvoy, care l-a interpretat pe tânărul Profesor X, nu poate fi trecut cu vederea, iar prestaţia sa a ridicat foarte mult calitatea acestui film. Nu degeaba se numără printre actorii mei preferaţi. 😀 Per total, X-Men: Days of Future Past este un film care, cu siguranţă, merită urmărit, iar dacă o puteţi face la cinematograf, în 3D, e cu atât mai bine. Are cam tot ce ţi-ai putea dori de la un film; acţiune intensă, efecte speciale grozave, mistere de dezlegat şi o cantitate suficientă de umor fin, marca Marvel, cât să destindă atmosfera. Notele foarte bune de pe IMDb şi Rotten Tomatoes nu sunt deloc întâmplătoare.

 

Sinopsis X-Men: Days of Future Past 2014 (X-Men: Viitorul este trecut): Un eveniment petrecut în anul 1973, care o are în prim-plan pe Mystique (Jennifer Lawrence), convinge omenirea că este nevoie de crearea unor roboți, numiți drept „Santinele”, care să identifice și anihileze mutanții. Aceste Santinele au capacitatea de-a se adapta puterilor fiecărui mutant în parte în așa fel încât să-l poată anihila. Santinelele scapă de sub control și încep să asuprească nu doar mutanții ci și oamenii care ar putea să dea naștere în viitor unor mutanți, ceea ce duce întreaga planetă în colaps.

 

Un grup de mutanți scapă de Santinele și, pentru că nu se poate lupta cu ele, concepe un plan de-a împiedica apariția lor. Cu ajutorul abilităților lui Kitty Pryde (Ellen Page), Wolverine este trimis înapoi în timp pentru a o împiedica pe Mystique să facă acel gest care va conduce la apariția Santinelelor. Pentru a reuși asta, Logan va trebui să găsească versiunea tânără a Profesorului Charles Xavier, să-l convingă pe acesta de viitorul sumbru care îi așteaptă și, de asemenea, să-l convingă să lucreze cu unul dintre cei mai mari dușmani ai săi: Magneto, un mutant care se află pe o cale întunecată.

 

P.S. Dacă veţi urmări acest film la cinematograf, să nu plecaţi din sală imediat cum începe genericul de final, pentru că apoi sunt câteva scene cu indicii referitoare la următorul film din serie: X-Men: Apocalypse!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns