Un thriller psihologic cu Penélope Cruz şi Javier Bardem va deschide Festivalul de Film de la Cannes

ilmul Todos lo Saben (Everybody Knows), cu Javier Bardem şi Penélope Cruz, va deschide cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, scrie Variety.com. Acesta este cea de-al doilea film spaniol căruia îi revine onoarea de a fi proiectat în deschiderea festivalului, de la producţia lui Pedro Almodovar din 2004, La mala educación (Bad Education).

Regizat de Asghar Farhadi (cineastul iranian nominalizat la Oscar în 2012 pentru A Separation), filmul urmăreşte povestea Carolinei (Cruz), care revine din Buenos Aires în orăşelul copilăriei ei de lângă Madrid, împreună cu soţul şi copiii. Călătoria este însă afectată de evenimente neprevăzute, ce scot la iveală secrete tulburătoare.

Penultimul film al lui Farhadi, aclamatul The Salesman, a fost proiectat la Cannes în 2016, însă Everybody Knows este primul din filmografia cineastului ce va deschide Festivalul.

Festivalul de la Cannes se va desfăşura între 8 şi 18 mai. Juriul va fi prezidat de actriţa Cate Blanchett (48 de ani), care îi succede regizorului spaniol Pedro Almodovar. În 2017, Palme d’Or-ul i-a revenit suedezului Ruben Ostlund, pentru The Square.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns