Un serial bazat pe trilogia originală „Fundaţia” va fi produs de Apple

După ce a strâns în orarul de lucru câteva titluri demne de toată atenţia – un reboot al serialului Amazing Stories (ce l-a avut printre creatori pe Steven Spielberg), recent anunţatul proiect TV al lui Reese Witherspoon şi Jennifer Aniston şi o nouă „space opera” din partea creatorului Battlestar Galactica, Ronald D. Moore, divizia de producţie şi video streaming a Apple a anunţat cel mai ambiţios proiect al său de până acum – o ecranizare a trilogiei originale „Fundaţia”, a lui Isaac Asimov.

Potrivit Deadline.com, serialul este un proiect dezvoltat inţial de Skydance Television, cu David S. Goyer şi Josh Friedman ca realizatori. Goyer este cunoscut pentru adaptarea unor benzi desenate celebre, precum Blade, Man of Steel şi Batman v. Superman: Dawn of Justice, iar Friedman este creatorul serialului Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Romanele „Fundaţia” spun povestea unui Imperiu Galactic de mari proporţii şi ale unei echipe dedicate formate din oameni de ştiinţă, a căror misiune este colectarea şi păstrarea tezaurului de cunoştinţe al rasei umane, pentru restaurarea civilizaţiei. Trilogia iniţială a fost recompensată în 1966 cu premiul Hugo pentru „Cea mai bună serie a tuturor timpurilor” (decernat o singură dată în istoria prestigioaselor premii pentru literatura SF).

Asimov a adăugat seriei două volume-prequel şi alte două continuări, spre sfârşitul carierei (ce, deşi nu au fost la fel de îndrăgite de fani, l-au adus în fruntea bestseller-urilor New York Times). Printre încercările anterioare de ecranizare a celebrei serii SF s-au aflat şi cele ale lui Jonathan Nolan (nevoit, însă, să abandoneze proiectul dezvoltat în colaborare cu HBO).

Divizia de divertisment a Apple s-a extins în vara anului trecut prin angajarea foștilor directori ai Sony Pictures Television, Zack Van Amburg şi Jamie Erlicht. Pentru diversificarea conţinutului, compania a alocat mai bine de un miliard de dolari, însă este deocamdată mult în urma competiţiei – Netflix, liderul de piaţă pe zona streaming-ului video, a avut anul trecut un buget de 6 miliarde, în vreme ce Amazon s-a încadrat în 4,5 miliarde de dolari.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns