Umbre (2014), serial romanesc produs de HBO

Nu ştiu dacă s-o spun cu ruşine în „glas” sau nu, dar eu am foarte mari prejudecăţi atunci când vine vorba de producţiile româneşti – indiferent că vorbim de emisiuni de divertisment, filme artistice sau seriale -, astfel că atunci când am auzit de serialul românesc UMBRE, produs de HBO, mi-am zis că n-are sens să-mi bat capul cu el. Dar pentru că un prieten de pe Facebook a „foarte insistat” să mă uit măcar la episodul pilot are rulează gratuit pe HBOGO, am zis că nu mor dacă pierd 45 de minute din viaţă uitându-mă la „românismul” acesta.Umbre serial romanesc, ReluEi bine, românismul acesta este surprinzător de bun şi nu doar că nu regret cele 45 de minute petrecute cu el, dar abia aştept să văd următoarele episoade care vor fi difuzate în fiecare duminică, începând cu 28 decembrie, de la ora 22:00, pe HBO! Filmul este interzis minorilor pentru că se înjură foarte explicit şi este destul de multă nuditate, aşa că dacă n-aveţi 18 ani să nu vă prind pe HBO duminica la ora 22:00! 😛 Când mi s-a spus că se înjură foarte mult mă gândeam că sunt înjurături d-alea forţate, indiferent de context, doar ca să fie acolo, însă nu este deloc aşa. Înjurăturile sunt bine aşezate în context şi vin la momentul potrivit.

 

Din ce am văzut în acest episod pilot, pot spune că scenariul este unul foarte bine gândit şi dialogurile dintre personaje sunt absolut savuroase. Limbajul este licenţios în multe momente, dar are o doză bună de ironie şi multe replici simpatice care scot zâmbete sau hohote de râs – deşi nu este neapărat o comedie. Personajul principal al serialului este Şerban Pavlu pe care eu îl cunosc doar din reclama la tocmai.ro, însă după primul episod mi-a lăsat o impresie foarte, foarte bună. Chiar îmi place cum îşi joacă personajul.Umbre Serial HBO romanescSerialul urmează viaţa dublă a lui Relu (Pavlu), un taximetrist care se „întâmplă” să fie şi recuperator pentru cămătari. El reuşeşte să păstreze un echilibru între activitățile din lumea interlopă şi cele normale, ţinând ascunsă viaţa de familie faţă de cea interlopă şi viceversa, însă acest echilibru începe să se zdruncine serios atunci când omoară accidental un om şi încearcă să renunţe la activităţile dubioase. Dar cum toată lumea ştie că din mafie nu ieşi decât cu picioarele înainte… ei bine, nici Relu nu va putea să iasă aşa uşor şi cele două lumi intră în coliziune.Poster Umbre, serial romanescSincer, chiar nu mă aşteptam să fie atât de bun. Îmi place sunetul, îmi place montajul, imaginea, regia (scenele de luptă sunt mult peste ce am văzut în alte producţii româneşti), jocul actoricesc este grozav, totul e neaşteptat de bine realizat. Chiar îmi doresc să aibă succes şi să aibă cât mai multe episoade. Bravo lor! Double thumbs up! Primele două episoade pot fi urmărite gratuit pe HBOGO.ro.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Un raspuns to “Umbre (2014), serial romanesc produs de HBO”

  1. Cristina says:

    Nici mie nu imi plac filmele romanesti…si asta nu pentru ca nu am avea actori valorosi sau regizori buni. Dimpotriva! Ci pentru faptul ca majoritatea filmelor romanesti nu mai prezinta decat mizerie, nuditate, limbaj vulgar…de parca nu am mai avea nimic altceva, de parca DOAR asta ne mai reprezinta. Stiu, prezinta viata reala, dar parca prezinta doar ce e rau in ea. Din punctul meu de vedere, cand ma uit la un film, vreau sa scap din peisajul pe care il am zilnic in fata ochilor.Astept de la un film sa fie surprinzator prin poveste,jocul actorilor, sa fie imprevizibil, nu sa socheze prin vulgaritate. Poate voi urmari si eu macar un episod din serialul asta, pe premisa celor “45 de min” descrisa de tine…si asta doar pt ca imi regasesc gandirea similara cu unele din postarile tale pe marginea filmelor vizionate. Deci posibil sa merite.

Ofera un raspuns