True Story (2015)

True Story 2015 m-a intrigat încă de iarna trecută când am văzut pentru prima oară trailerul oficial şi am citit rezumatul poveştii. Pe Jonah Hill şi James Franco îi ştiu mai mult din comediile în care au apărut şi mi-era mai „natural” să-i văd prostindu-se, dar încă din trailer era evident faptul că oamenii vor avea parte de nişte roluri interesante pe care le-au interpretat excelent. De fapt, după părerea mea, jocul celor doi actori a fost punctul cel mai important al filmului, mai ales Franco, restul fiind mai degrabă o dezamăgire pentru mine. Mă aşteptam să fie mai multă intrigă, o poveste mai interesantă, însă la final am rămas doar cu jocul actoricesc bun al celor doi şi cu prezenţa de scurtă durată, dar plăcută, a lui Felicity Jones.True Story film poster

Aşa cum spune şi titlul, filmul este inspirat/bazat pe o poveste reală, iar acest lucru este evidenţiat la finalul său cu câteva detalii cu privire la oamenii reali deveniţi personaje de film. Personajul negativ al filmului este Christian Longo (James Franco), un tip care a fost arestat şi urmează a fi judecat pentru presupusa ucidere a soţiei sale şi a copiilor săi. Longo a fugit imediat după moartea soţiei şi copiilor în Mexic unde a folosit numele unui reporter faimos de la New York Times, Michael Finkel (Jonah Hill).

Chiar dacă e foarte apreciat pentru reportajele sale, Finkel trece şi el printr-o perioadă nefastă în carieră din cauza faptului că a alterat povestea unor africani folosiţi pe post de sclavi pentru a o face mai interesantă pentru public. Crezând că va obţine premiul Pulitzer cu această poveste, tot ce îi aduce este concedierea şi prezentarea de scuze publice în ziar, ceea ce-i face aproape imposibilă reangajarea la o altă publicaţie. Intrigat de faptul că un suspect de o crimă atât de oribilă i-a folosit numele, Finkel îl vizitează la închisoare pentru a înţelege motivele şi a încerca să obţină o poveste care să-l readucă în atenţia publică, însă ce obţine este mult peste aşteptările sale.

 

Nu şi peste aşteptările mele, totuşi. Aşteptările mele erau mai mari, credeam că va fi un mister mai interesant şi o motivaţie mai solidă din partea acuzatului de crimă. Sfârşitul filmului îl consider slab, plat şi fără intensitatea care ar fi trebuit la un thriller.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns