The World’s End – Ridicol de amuzant

Posterul filmului The Worlds EndSimon Pegg, protagonistul Shaun of the Dead, revine cu o nouă parodie. De această dată nu mai sunt zombii cei cu care se confruntă ci un fel de roboţi extratereştri ce vor să pună stăpânire pe planetă prin convingerea oamenilor de-a li se alătura de bună voie. Ceva de genul bancului cu Bulă care a salvat o femeie de la viol convingând-o. Fiind o parodie, va daţi seama că n-are nicio logică şi abundă în momente ridicole, dar culmea e că sunt momente ridicol de amuzante şi râzi de stupizenia lor.

 

În urmă cu 20 şi ceva de ani, un grup de 5 adolescenţi care tocmai terminaseră liceul pornesc în ceea ce se numeşte „Golden Mile”, un traseu de un kilometru şi ceva pe care se află 12 baruri. Scopul este să ia barurile la rând şi să bea în fiecare dintre ele. Din diferite motive, cei 5 nu reuşesc să ducă traseul până la final. 20 de ani mai târziu, Gary King, liderul grupului de atunci, îşi strânge toţi prietenii pentru a porni din nou în acest tur al barurilor, până la The World’s End, ultimul bar din lista de 12. Problema este că toţi ceilalţi sunt acum oameni de societate, cu familii şi servicii, în timp ce Gary este la fel de imatur şi iresponsabil precum era în adolescenţă.

 

În cele din urmă, fără să înţeleagă nici ei cum de s-au putut lăsa convinşi de Gary să facă asta, cei 5 prieteni iau cele 12 baruri la rând. După primele 4 baruri, ei observă anumite ciudăţenii, iar oamenii se comportă straniu. Gary se duce la baie în cel de-al 4-lea bar şi acolo are o altercaţie cu un tânăr care nu-l băga în seamă, iar în timpul luptei Gary îl dă pe individ cu capul de budă şi îl decapitează ca şi cum ar fi fost făcut din porţelan. Ceilalţi prieteni ai lui Gary vin pentru a-l certa că i-a minţit în anumite privinţe şi îl găsesc împreună cu roboţelul decapitat, care încă mai mişca. Apoi, alţi roboţei îi atacă şi din nişte corporatişti se comportă de parcă ar fi nişte luptători de-o viaţă şi elimină roboţii – o prostie. Acum, cei 5 îşi pun problema dacă să se întoarcă la Londra sau să continue cu barurile până la „Capătul Lumii”. Bineînţeles că Gary îi convinge să meargă mai departe cu barurile şi în fiecare dintre ele se confruntă cu noi şi noi peripeţii şi pericole.

 

În ciuda momentelor stupide nu îmi pare rău că l-am vizionat. Nota 6.5.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns