The Wolverine – Cand e vulnerabil e cel mai periculos

Posterul filmului The WolverineThe Wolverine este unul dintre acele filme la care nu m-ar deranja dacă s-ar face câte un sequel în fiecare an şi l-aş urmări de fiecare dată cu aceeaşi plăcere. În filmul de anul acesta, Logan a părut cel mai vulnerabil de când a fost „tunat” cu adamantium, deoarece puterile sale au fost diminuate – în special capacitatea de autovindecare. Afirmaţia „eşti o viperă” are în acest film un înţeles cât se poate de propriu, deoarece unul dintre duşmanii lui Logan este un mutant viperă. De asemenea, funcţionează foarte bine şi sintagma „pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti”.

 

Acţiunea se deşfăşoară în Japonia, acolo unde cu mulţi ani în urmă a salvat un soldat japonez când s-a dat cu bomba atomică în Nagasaki. Acesta i-a rămas veşnic recunoscător şi a dorit să-i ofere cadou o sabie, însă Logan i-a spus s-o păstreze în siguranţă pentru că se va întoarce cândva după ea. Acum, în zilele noastre, respectivul soldat este deţinătorul unei companii imense şi are o avere fabuloasă, dar este pe moarte şi doreşte să-şi ia rămas bun de la Logan personal, aşa că trimite o fată pentru a-l găsi şi aduce în Tokyo. Odată ajuns acolo, el descoperă că nimic nu e ce pare a fi, iar înainte de a-şi da ultima suflare, moşulică îi cere lui Logan să aibă grijă de nepoata lui, cea care va urma să moştenească întreaga lui avere.

 

Sfârşitul lasă loc de o continuare, iar aceasta nu rămâne doar la stadiul de impresie, deoarece încasările de peste 413 milioane de dolari (a doua cea mai mare sumă obţinută de un film din seria X-Men) i-au făcut pe cei de la Fox să demareze procedurile împreună cu regizorul James Mangold pentru o continuare. Detaliile despre povestea următorului film sunt ţinute secrete deocamdată, dar sursele spun că Hugh Jackman va reveni pentru a-l interpreta pe eroul principal.

 

Deşi s-a îndepărtat puţin de la caracteristicile iniţiale pe care le avea acest personaj, The Wolverine rămâne, din punctul meu de vedere, un film care nu trebuie ratat şi a cărui continuare o aştept cu mare drag. Nota 8.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns