„The Purge” impresioneaza de la debut

Posterul filmului The PurgePentru ca un film să aibă mare succes nu este neapărată nevoie să ai un buget uriaş pentru a-l realiza. Acest lucru l-au demonstrat în trecutul nu foarte îndepărtat filme precum Paranormal Activity sau Insidious, care au beneficiat de bugete minime pentru producţie şi au avut încasări de-a dreptul spectaculoase, de ordinul zecilor şi sutelor de milioane de dolari. Paranormal Activity, de exemplu, a avut ridicolul buget de 15.000 de dolari şi a încasat peste 190 de milioane!!!

 

De acelaşi succes nebun cu investiţii mici se bucură şi cel mai recent horror care rulează în cinematografele din America: The Purge. Cu un buget de producţie de doar 3 milioane de dolari, filmul al cărui protagonist principal este Ethan Hawke a obţinut la lansare suma de 36.3 milioane de dolari! Această performanţă i-a uimit chiar şi pe producători care nu se aşteptau la un asemenea succes.

 

Acţiunea filmului este setată undeva în viitor şi guvernul american a stabilit ca odată pe an să fie un fel de Halloween, dar dus la extrem. The Purge, aşa cum se numeşte această noapte, le permite cetăţenilor să comită orice infracţiune le trece prin cap fără a fi pedepsiţi. Că vor să omoare, să distrugă, să violeze, orice este permis în decursul celor 12 ore de „purificare”. Totuşi, singurele reguli sunt să nu se folosească arme şi muniţii de mare anvergură (tancuri, tunuri, etc) şi să nu fie atacat niciun membru al guvernului.

 

Charlie Sandin, fiul lui James Sandin, nu înţelege nevoia unei astfel de nopţi de violenţă extremă şi îi permite unui străin, care era vânat de un grup de cetăţeni ce doreau să-l omoare, să intre în casa lor pentru a scăpa de atacatori. Acest lucru, însă, atrage furia agresorilor şi, chiar dacă iniţial n-aveau treabă cu ei, acum îşi îndreaptă furia şi setea de violenţă împotriva lor.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns