The Other Woman 2014: Film construit integral din stereotipii si clisee

The Other Woman film posterDin nou sunt stupefiat de cât de avidă este lumea după clişee şi stereotipii, mai ales femeile! Mă uitam uluit cum The Other Woman (Cealaltă femeie) 2014 a scos aproape 200 de milioane de dolari la box office şi când am văzut filmul nu-mi explicam cum poate cineva să aibă atâtea frustrări şi probleme existenţiale încât să scrie un asemenea scenariu. Practic, filmul ăsta adună toate, dar absolut TOATE, fără să rateze vreuna dintre stereotipiile şi clişeele ale relaţiei dintre femeie şi bărbat, cu precădere cele dintre soţ şi soţie. Soţul este acel demon în căutare permanentă de alte păsărici decât cea a bietei soţii care renunţă la carieră, la toate visele sale, doar de dragul bărbăţelului ei care n-o apreciază la adevărata valoare.

 

Însăşi personajele sunt clişeice, aşa cum remarcă şi Cameron Diaz atunci când vede „fabrica de lapte” a lui Kate Upton; Leslie Mann este soţia naivă, cicălitoare, de multe ori chiar agasantă, care e înşelată de soţul tipic – om de afaceri bine făcut din punct de vedere fizic (actorul este Jaime Lannister din Game of Thrones) care se ocupă şi cu nişte treburi murdare în afara aventurilor amoroase. Nu am folosit numele lor din film pentru că nu le-am reţinut şi mi-a fost lene să caut pe IMDb, dar nici nu e aşa important.

 

Ce e important este că glumele nu sunt glume, sunt un fel de farse pe care te-ai aştepta să le vezi într-un film cu adolescenţi, sunt glume pe care le făceam şi eu când eram de 10-12 ani (aia cu laxativul am făcut-o şi eu unui vecin păcălindu-l că-i dau ciocolată), dar să faci asemenea poante la 40 de ani nu prea cadrează. Plus că nici nu e amuzant dacă eşti trecut de o anumită vârstă. Ideea ca nevasta să facă echipă cu amanta 1 pentru a o descoperi pe amanta 2 şi apoi cooptarea amantei 2 în echipă pentru a se răzbuna pe bărbatul „malefic” este inedită, dar penibilă în acelaşi timp.

 

Singurul clişeu pe care l-au ratat în acest film este cel cu blonda proastă. Deşi au „marcat” cu Kate Upton care, având sâni mari şi corp perfect, este proasta grupului, problema e că toate trei sunt blonde. Şi nu spun că femeile cu sâni mari şi corp perfect sunt proaste, dar aşa au construit ei personajul. Leslie Mann este cât de cât simpatică, are momente bune, dar ce să facă şi ea singură? Cameron Diaz n-a ajutat-o deloc, e insipidă, personajul ei dur de femeie cu testicule nu mi s-a părut deloc potrivit, iar Kate Upton… ei bine, ea a fost pusă acolo doar pentru lăptărie.

 

Aaa, era să uit! Cine le mai alege pe Nicki Minaj, Lady Gaga sau Irina Shayk într-un film să se tăvălească în chinuri până-i zic eu să se oprească!

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Raspunsuri to “The Other Woman 2014: Film construit integral din stereotipii si clisee”

 1. i333 says:

  asa e,de acord,dar cliseul cu barbatul de afaceri care arata bine si umbla dupa altele e adevarat,daca pot spune asa,eu il vad aproape zilnic in viata,si nu trebuie sa fie neaparat un barbat cu bani,si restul sunt la fel,nu pot sa intru in amanunte,dar asa e,in rest review-ul e pe gustul meu,totul a fost exagerat voit in film,dar ideea de baza e foarte adevarata

  • Ionut Mihai says:

   Şi femeile nu sunt la fel? O parte dintre ele…
   Dacă e să fie scârbă, e aşa indiferent că-i femeie sau bărbat. Şi eu tot din experienţă vorbesc. 🙂

 2. i333 says:

  nu vreau sa intru in discutii inutile,dar se stie foarte bine cum sta treaba de mii de ani,pozitia femeii si a barbatului in societate,si mai ales “necesitatile” barbatilor,nu cred ca e nevoie de intrat in amanunte pe care le stie toata lumea

  • Ionut Mihai says:

   Nu e nicio problemă, nu mă deranjează dacă ai o părere diferită, eu spun doar că suntem oameni înainte de a fi bărbaţi sau femei, iar oamenii fac greşeli. Există imperfecţiuni în ambele tabere.

   În acest film totul a fost exagerat, aşa cum bine ai remarcat şi tu.

 3. Paul Trifan says:

  Hahaha! Drept la tinta! Cameron m-a enervat cam tot filmul, Kate a fost doar.. “buna” iar Leslie Mann a fost simpatica foc, chiar mi-a placut. Mi-a placut si de… are un nume mai greu, Jaime Lannister :)) A jucat tare bine si parca i se potrivesc rolurile astea de macho. Nicki MInaj, de prost gust, iar alealalte doua nici nu le-am vazut in film :))

  • Ionut Mihai says:

   Celelalte două nu sunt în filmul ăsta… Irina e în Hercules 2014, iar Lady Gaga în Machete Kills şi, DIN PĂCATE, în Sin City 2.

Ofera un raspuns