The Last Stand – Ultima Reduta 2013

Poster cu Arnold The Last StandThe last stand (Ultima Redută) cred că este primul film al lui Arnold Schwarzenegger de după terminarea funcţiei de guvernator al statului California, în care se află în rolul principal, şi demonstrează înc-odată (deşi nu mai era necesar acest lucru) că Old Arnie încă ştie să facă filme bune. Chiar dacă se vede clar că timpul nu l-a iertat nici pe el, totuşi rămâne acelaşi mare actor dintotdeauna. Mi-a făcut plăcere să-l văd din nou în acţiune. Filmul în sine a fost bun, dar ticsit cu clişee care i-au mai stricat din potenţial.

Iniţial am dat play acestui film fără să mai stau vreun pic pe gânduri, doar pentru că Arnold este în rolul principal, dar apoi am constatat cu surprindere că apare şi Forest Whitaker, un actor pe care eu îl  apreciez în mod deosebit. Despre film nu sunt prea multe de spus, e genul acela despre care nu plângi de ciudă că nu l-ai văzut, dar nici nu te dai cu capul de pereţi că ţi-ai pierdut vremea degeaba cu el. Este bun, dar nu strălucitor.

Aşa cum ziceam mai sus, foarte multe clişee care l-au stricat într-un fel. Acel erou incoruptibil, acel om care este capabil să doboare o armată de mercenari de unul singur – caracteristicile unui film tipic american. Şi, la fel ca la toate filmele de acţiune, are acel element final care mă scoate din sărite: „cavaleria” ajunge ÎNTOTDEAUNA la sfârşit, după ce eroul principal îl anihilează pe răufăcător. E tare enervant şi nu am înţeles niciodată de ce toate filmele trebuie să aibă acest final. Să apară şi ei la câteva ore, o zi… două, nu imediat cum s-a terminat acţiunea. Sau să vină şi ei să contribuie, să-l ajute pe respectiv să oprească infractorul.

În fine, eu i-aş da o notă 6, poate 7 datorită lui Arnold, dar atât. Dacă era alt actor în rolul principal probabil nici nu m-aş fi uitat la el.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns