The Hunger Games: Catching Fire 2013 – „Aminteste-ti care e adevaratul inamic”

The-Hunger-Games-Catching-FireÎn ciuda insistenţelor unui prieten, căruia îi voi da tag pe Facebook, că The Hunger Games: Catching Fire este un film jalnic, am hotărât să mă uit la el pentru a-mi face o părere personală, din moment ce ţin foarte rar cont de opiniile altora atunci când aleg să urmăresc un film. Ei bine, părerea mea este nu doar că nu e un film jalnic, ba chiar este bun spre foarte bun pentru genul său! E adevărat că n-are chiar aşa multă acţiune precum prima parte, dar un film nu este bun doar dacă e plin de pac-pac, bum-bum.

 

Chiar dacă nu se măcelăresc şi împuşcă precum în prima parte, Catching Fire este bun dintr-un alt motiv – are o poveste mai captivantă şi un motiv mai clar pentru care luptă personajele principale. Este o luptă pentru libertate, o luptă împotriva opresiunii, împotriva sistemului, de-a înceta să supravieţuieşti şi a începe să trăieşti. Şi cea mai importantă dintre toate este speranţa! Acea scânteie în jurul căreia se poate dezvolta un foc atât de mistuitor încât nimeni nu-i poate rezista. Speranţa că există cineva care poate cataliza întreaga frică şi a o transforma într-o armă împotriva celor care încearcă să te distrugă.

 

Despre desfăşurarea filmului n-am să zic nimic, deoarece am scris aici un sinopsis în urmă cu ceva vreme şi îl puteţi citi dacă doriţi, plus urmări un trailer.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns