Program unic la TV5Monde, cu ocazia Festivalului de la Cannes

TV5Monde vă invită în luna mai să urmăriți programul special pregătit cu ocazia Festivalului de la Cannes, ediția 71 (8 – 18 mai 2018). Interviuri în exclusivitate, în direct de pe Croazetă, filme premiate sau selecționate la edițiile precedente, portrete ale starurilor cinematografiei mondiale și o călătorie fabuloasă în istoria filmului francez…

Interviuri în exclusivitate, în direct de pe Croazetă
L’invité: Cannes Special
De luni până vineri, de la 19:30

În fiecare zi, în timpul Festivalului de la Cannes, TV5MONDE găzduiește în direct actori și regizori, pe Președintele Juriului și mulți alți invitați, pe Croazetă. Prezintă: Patrick Simonin. Intrați pe pagina emisiunii de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto& video.

Filme din selecţia canneză
My Little Princess
Joi, 3/05 – 22:00
Luni, 7/05 – 00:00

Hannah, o fotografă fantezistă și mamă absentă, îi cere fiicei sale, Violetta, să îi fie model pentru fotografii. De la o zila alta, copilul obișnuit, care caută dragostea mamei, devine muza Parisului monden. Pe măsură ce mama își împinge fiica să pozeze în posturi tot mai sugestive, tensiunea crește… Regia: Eva Ionesco (Franţa – România, 2010). Cu: Isabelle Huppert, Anamaria Vartolomei, Georgetta Leahu. Film selecționat în cadrul Semaine de la critique (Cannes, 2011). Nominalizat la Premiile César (Franța, 2012). Intrați pe pagina filmului de pe site-ul TV5MONDe România. Include foto&video.

Je suis un soldat
Joi, 10/05 – 22:00
Luni, 14/05 – 00:00

O dramă socială puternică, între relații de familie și contexte criminale. Fără resurse materiale, Sandrine, în vârstă de 30 de ani, se întoarce să locuiască la mama sa. Unchiul său, Henri, crescător de câini, îi propune să lucreze la ferma lui, care se dovedeștea fi un paravan pentru traficul de câini aduși dinSlovenia. Sandrine reușește să se impună repede și câștigă banii de care are nevoie pentru a-și redobândi libertatea. Regia: Laurent Larivière (Franţa – Belgia, 2015). Cu: Louise Bourgoin, Jean-Hugues Anglade. Selecționat în cadrul Un Certain Regard (Cannes, 2015). Selecționat la Festivalul internațional al filmului francofon Namur (Belgia, 2015) și la festivalul Cinémania (Canada, 2015). Intrați pe pagina filmului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

La France
Duminică, 13/05 – 22:00
Vineri, 18/05 – 19:40

Toamna anului 1917. Războiul face ravagii. Tânăra Camille trăiește prin scrisorile trimise de soțul său, plecat pe front. Într-o zi, ea primește un mesaj de despărțire scurt și rece. Bulversată și în disperare, Camille decide să se deghizeze în bărbat și pleacă pe front pentru a fi alături de soțul ei. Regia: Serge Bozon (Franța, 2006). Cu: Sylvie Testud, Pascal Greggory, Guillaume Verdier. Prezentat în cadrul Quinzaine des Réalisateurs (Cannes, 2007). Intrați pe pagina filmului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

Ava
Joi, 17/05 – 22:00
Luni, 21/05 – 00:00

Aflată în vacanță cu mama ei, Ava, învârstă de 13 ani, află că își va pierde vederea. Cu inima ruptă, mama o sprijină cât poate de mult, însă diagnosticul o determină pe Ava să își trăiască adolescența în viteză. Curând, îl întâlnește pe Juan. Regia: Léa Mysius (Franța, 2017). Scenariul: Léa Mysius, Paul Guilhaume. Cu: Laure Calamy, Noée Abita, Juan Cano. Premiul Louve d’or la Festivalul noii cinematografii din Montreal (Canada, 2017), Premiul SACD, în cadrul Semaine de la critique (Cannes, 2017), Selectat la Festivalul BFI (Marea Britanie, 2017), Nominalizat la Premiile César (Franța, 2018). Louve d’or la Festival du Nouveau Cinéma Montréal (Canada, 2017).

Chouf
Duminică, 20/05 – 22:00
Joi, 25/05 – 22:00

Chouf înseamnă „privire” în limba arabă. Este, de asemenea, numele dat observatorilor rețelelor de droguri din Marsilia. Când fratele lui Sofiane, un gangster din Marsilia, este ucis, acesta intră în banda din cartierul lui. Își abandonează repede familia, învățând și avansând rapid în ierarhie. Regia, scenariul: Karim Dridi (Franța, 2016). Selecția Oficială (Cannes, 2016), Selecționat la Festivalul Cinémania (Canada, 2016) și la Festivalulinternațional al filmuluifrancofondin Tübingen (Germania, 2016).

Portrete cinematografice. Antreprenori, actori, cineaști ale căror nume au rămas în istoria cinematografiei, marți, de la 19:40

Charles Pathe & Leon Gaumont
Deux Prétendants, Un Empire
Marți, 15 mai

1895. Frații Lumière prezintă cinematograful. Entuziasmul public este general și imediat. Așa începe aventura industrială pentru doi antreprenori ingenioși: Charles Pathé și Léon Gaumont. În ciuda concurenței dintre imperiile lor economice și rivalitatea personală, cei doi bărbați se respectă și se împrietenesc. Regia: Emmanuelle Nobécourt, Gaëlle Royer (Franţa, 2016). Intrați pe pagina documentarului de pe site-ul TV5MONDE România. Includefoto&video.

Un Jour, un destin: Claude Sautet
Marți, 8 mai

Filmele lui Claude Sautet au rămas în memoria spectatorilorși a telespectatorilor. Ce au atât de aparte toate aceste povești care ne emoționează pe toți? O atmosferă, un stil inimitabil, personaje distruse de capriciile vieții, pe care regizorul știa mai bine decât oricine să le transpună în imagini. Intrați pe pagina documentarului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

Un Jour, un destin: Bernard Blier
Marți, 29 mai

Prin cele 180 de filme ale sale (« Les Tontons flingueurs », « Le président », « Les Misérables ») și 30 de piese de teatru, Bernard Blier rămâne în peisajul artistic. Privirea expresivă, gura rotundă, vocea gravă, natura generoasă și caracterul integru au făcut ca Blier să devină o figură de neuitat a cinematografului francez. Intrați pe pagina documentarului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

Duminica, de la 20:30
Le Scandale Clouzot
Duminică, 13mai, de la 20:30

Henri-Georges Clouzot a fost un maestru al suspansului care a știut să transforme nevrozele umane în artă, prin filme precum „Le Salaire de la peur”, „Les Diaboliques ” sau „Quai des orfèvres”. Portretul unui om enigmatic, curios și extrem de inventiv, artist anti-sistem și cineast vizionar. Regia: Pierre-Henri Gibert (Franţa, 2017). Intrați pe pagina documentarului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

Documentare – din anii‘ 30, până azi, o călătorie în lumea cinematografiei franceze

Voyage a travers le cinema français
Joi, 10, 17, 24și 31 mai, de la 19:40

Regizorul francez Bertrand Tavernier face o călătorie prin istoria cinematografului francez, vorbind despre filme, cineaști, actori și compozitori care l-au marcat: Becker, Renoir, Melville, Carné, Gabin, Kosma, Jaubert…Regia: Bertrand Tavernier (Franța, 2018). Intrați pe pagina documentarului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

Stupéfiant!
Emisiune specială – Cannes 2018
Marți, 22 mai, de la 19:40

La cea de-a 70-a ediție a Festivalului de film de la Cannes, din 2017, echipa de producție a emisiunii Stupéfiant! a intrat în culisele festivalului și a stat de vorbă cu artiștii nominalizați… Pentru ediția de anul acesta, emisiunea va fi plină de surprize și de exclusivități. Un program pe care nu vreți să-l ratați! Prezintă: Léa Salamé. Intrați pe pagina documentarului de pe site-ul TV5MONDE România. Include foto&video.

Aplicațiile online TV5MONDE – ediții speciale de cinema, Cannes 2018 apprendre et enseigner

Descoperiți resurse pentru predarea limbii franceze, inserând cinematografia în orele de franceză, într-un mod original!

Trailerul blockbusterului francez Intouchables
Când cântăreții sărbătoresc industria cinematografică
Interviu cu cineastul belgian Frédéric Sojcher

Exerciții online interactive pe teme cinematografice, gratuit, pentru cei care studiază franceza

Cinema, iubire, muncă… 19 secvențe din scurtmetraje
Povestea filmului “The Beauty and the Beast”, de Jean Cocteau
Portretul cineastului polonez Krzystof Kieslowski

Regăsiți grila integrală de emisiuni TV5MONDE din luna mai pe site-ul TV5MONDE România și pe pagina de facebook a TV5MONDE România.

Despre TV5MONDE

TV5MONDE este canalul internațional al francofoniei ce difuzează în România programe exclusive cu subtitrare în limba română: filme recent premiate, cinema clasic, documentare ample (de istorie, cultură, descoperiri), emisiuni art de vivre și de savoir faire (de gastronomie, design, călătorii), seriale originale, precum și producții de divertisment (jocuri televizate, muzică), emisiuni pentru copii și magazine care acoperă în profunzime actualitatea internațională.

Cu o rețea mondială de 11 canale distincte (9 generaliste, regionalizateși 2 tematice, online), ce ajung în 354 milioane de cămine, din 198 de țări, pe toate platformele, cu programare localizată subtitrată în 12 limbi, TV5MONDE se adresează vastei comunități francofone globale, precum și mediului cultural și de afaceri. România este a treia țară, ca audiență, pe plan mondial, după Franța și Republica Congo, cu peste 7 milioane de cămine românești. TV5MONDE este prezent în oferta tuturor operatorilor de cablu, din 1990.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns