Planes – Comedia si-a luat zborul!

Posterul filmului animat Planes - AvioaneNu ştiu ce caută animaţia „Planes” în categoria „comedie”, deoarece este orice altceva numai comedie nu. Faptul că e animaţie nu o face automat amuzantă. Nici măcar copiii nu cred că au la ce să râdă în această producţie a celor de la Disney. La fel ca şi Turbo, mesajul pe care doreşte să-l transmită Planes este acela că outsiderii pot face mult mai multe decât consideră lumea, dacă îşi doresc asta cu adevărat, şi să nu te dai niciodată bătut în cursa pentru atingerea obiectivelor tale. Spre deosebire de Turbo, care a avut şi momente amuzante, Planes este monoton.

 

Povestea lui Planes este parcă trasă la indigo după cea a lui Turbo – în loc de melc pasionat de curse avem un avion utilitar şi în locul cursei de la Indianapolis 500 este Raliul Aripi în Jurul Lumii. Sătul să împrăştie îngrăşăminte peste lanurile de porumb, Dusty visează să devină ceva mai mult decât scopul pentru care a fost construit şi doreşte să participe la cursele de avioane. Chiar dacă nimeni nu-i acordă vreo şansă, el este susţinut de un camion cam tăntălău, singura sursă a unei tentative de umor, şi merge la calificările pentru raliu, unde face o cursă frumoasă, dar insuficient pentru a ajunge în primii 5, ajungând pe 6, la distanţă foarte mică de locul calificant.

 

Spre bafta lui, concurentul de pe 5 este prins „dopat” şi descalificat din cursă, astfel că Dusty prinde ultimul loc de calificare. Ajuns acolo, el este luat peste picior de toţi ceilalţi concurenţi, cu excepţia unui mexican aiurit, cu care se împrieteneşte. Apoi, după prima etapă a raliului, Dusty începe să câştige respect datorită calităţilor sale de zbor, dar şi celor morale.

 

Dacă aveţi peste 12-14 ani, recomandarea mea ar fi să evitaţi acest film. Nu iese cu absolut nimic în evidenţă aşa că mai bine vă uitaţi la Turbo, deoarece, aşa cum am mai zis, povestea este aproape identică, dar măcar acela e mai amuzant. Nota 4 că sunt darnic.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns