Penny Dreadful – Sfarsitul sezonului 1

Penny Dreadful poster serialGata şi primul sezon din Penny Dreadful. Început doar datorită prezenţei Evei Green, serialul a reuşit să mă captiveze încă de la primul episod şi să aştept nerăbdător apariţia următoarelor episoade. Eva Green a continuat să rămână un factor important în calitatea serialului (din punctul meu de vedere), dar n-a mai reprezentat atracţia principală, devenind doar o parte integrată a unei poveşti mai complexe. Despre acest serial am mai scris în trecut şi dacă nu l-aţi văzut deja vă recomand să încetaţi în a mai citi în continuare şi să îl citiţi pe acesta în schimb, deoarece voi împărtăşi cu dărnicie câteva spoilere majore în rândurile ce urmează, în special gânduri despre sezonul doi de care am anunţat aici. Chiar dacă veţi citi sau nu în continuare, vă recomand să nu rataţi acest serial, pentru că e grozav!

 

Mi-a plăcut foarte tare atmosfera mistică din acest film, fiecare cadru este apăsător şi dă senzaţia că dacă ai clipit un pic mai greoi o să pierzi ceva important sau dacă respiri mai puternic vei trezi un monstruleţ de acolo care va veni peste tine. De asemenea, este un vers care mi-a rămas în memorie multă vreme de la vizionare, la fel ca şi lui Frankenstein: „No more let Life divide what Death can join together.” Mi s-a părut atât de profund încât am reflectat o vreme la acest vers. 😀 De asemenea, gândul Vanessei în legătură cu Mina, când spune: „Tatăl tău te iubeşte foarte mult şi ar face orice să te salveze. Eu te iubesc într-un mod diferit. Te iubesc suficient de mult pentru a te ucide.” Superb!

 

Mai sunt multe astfel de gânduri şi dialoguri care mi-au rămas în minte vreme îndelungată, dar n-are rost să le menţionez pe toate. Acum că Mina a fost „rezolvată” definitiv de tatăl ei, cred că în sezonul doi povestea va fi mai mult despre Frankenstein, monstrul său şi perechea pe care i-o creează doctorul, Brona. Eram sigur că ea va fi aleasă pentru a fi readusă la această viaţă veşnică, dar ce nu m-am gândit nicio clipă a fost că Ethan este vârcolac. Am rămas uimit când am văzut scena respectivă. Chiar dacă eram convins că e un personaj mai important decât pare, nu m-aş fi gândit că este un monstru. Bineînţeles că şi Vanessa va continua să fie cel puţin la fel de importantă în desfăşurarea serialului, deoarece cred că răspunsul la ultima întrebare adresată de preot va fi „NU!”… De ce să fii normal când poţi fi special?! 😉 Abia aştept următorul sezon!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns