Mad Max: Fury Road – Mad Max: Drumul Furiei (2015)

Anticipam că Mad Max: Fury Road (Mad Max: Drumul Furiei) 2015 va fi un film dement, dar ceea ce am văzut mi-a depăşit orice aşteptare. E un film care nu stă la prea multe discuţii cu tine, te ia şi te aruncă în văpaia din acel pustiu deşertic încă de la început şi nu-ţi mai dă drumul până apare genericul de final care te regăseşte buimac şi uluit de intensitatea cu care se desfăşoară totul. Michael Bay cred că este un pic gelos când vede exploziile şi bubuiturile din Fury Road, dar spre deosebire de filmele sale în care aceste elemente sunt aruncate acolo să fie, aici nu este nimic gratuit, doar de dragul spectaculozităţii ci se încadrează de minune în peisaj, au rostul lor.

Mad Max Fury Road poster film

Singura stupiditate pe care am găsit-o în acest film este aia cu muzica. Cum dracului să pleci la luptă cu trupa rock după tine şi amplificatoare de sunet?! Ăia se împuşcă şi se omoară ca nebunii, iar descreieratul ăla cântă muzică pe o scenă interesantă, dar care nu-şi are locul în context. Bine, a nu se înţelege greşit, mi-a plăcut atât muzica pe care o cânta cât şi decorul sau instrumentele muzicale (mai ales chitara e pur şi simplu bestială), doar că mi s-a părut o imbecilitate să pleci la război cu scena muzicală după tine. Nu am înţeles rostul.

MadMax4set1small

La început, ca admirator al frumuseţii lui Charlize Theron, am fost tentat să spun că se risipeşte într-un astfel de rol, dar odată cu avansarea în film am trecut peste acest mic „impediment” şi am apreciat-o pentru modul în care şi-a interpretat personajul. Cât despre Tom Hardy… nu există cuvinte pentru a-l descrie. Omul chiar e actor, nu doar un tip care recită o poezie. Nu vorbeşte foarte mult în film, dar e magnific. Mi-a plăcut mult, e foarte spectaculos.

mad max

Decorurile sunt foarte tari, vehiculele de război mi s-au părut bestiale şi felul în care aruncau în luptă acei sălbatici kamikaze (sunt descrişi printr-un alt cuvânt, dar nu-l mai ţin minte, oricum e asemănator cu acesta) mi s-a părut chiar interesant. Ce să mai, sunt două ore de nebunie la superlativ şi un film care va trebui nominalizat la Oscar măcar pentru efecte speciale sau decoruri.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns