Lua-i-ar dracu’ pe cei care au gandit sfarsitul lui Dexter !!!

Poster pentru DexterCândva serialul meu preferat, acum aflându-se într-un top trei, Dexter a ajuns în acest weekend la sfârşitul sfârşiturilor. Adică, nu s-a încheiat doar un nou sezon, ci întregul serial. Şi ce mai încheiere! Una oribilă, cretinoidă, tâmpită, care te face să te dai cu capul de pereţi şi să-i înjuri de toţi sfinţii pe cei care au decis astfel!

ATENŢIE!!! URMREAZĂ SPOILERE GRAVE! DACĂ N-AŢI VĂZUT SERIALUL ŞI INTENŢIONAŢI S-O FACEŢI, NU CITIŢI MAI DEPARTE!!!

Înaintea ultimelor două episoade (pe care intenţionat le-am lăsat să le văd împreună, aseară, nu la distanţă de-o săptămână) totul decurgea aproape perfect şi se îndrepta spre un final decent, dar ultimele două episoade au întors totul cu curu-n sus. Dexter, acest sociopat perfect, fără emoţii, fără sentimente (ceea ce îmi plăcea enorm la el) îl are pe masa de operaţii pe Saxon şi în loc să-şi hrănească pasagerul întunecat se gândeşte că are ale lucruri mai importante de făcut, că simte o mai mare nevoie de-a fi alături de Hannah decât de-al ucide pe acel dement care a omorât-o pe Dr. Vogel în faţa lui.

De aici a pornit toată demenţa sfârşitului şi am început să-mi bag şi să-mi scot până m-am culcat, iar când m-am trezit am luat-o de la capăt. Din cauză că nu l-a tranşat, aşa cum ar fi trebuit şi meritat, şi a sunat-o pe sor-sa pentru a-l aresta, Saxon a fost eliberat într-un mod absolut cretinoid de către şeriful Clayton (cum mama mă-sii să nu ştii tu, marele şerif, că ăla este un dement căutat prin tot oraşul de poliţia din Miami?!?!?!) şi a împuşcat-o pe Deb. Faptul că a împuşcat-o n-a fost cine ştie ce tragedie, dar de ce să o omori dintr-o complicaţie apărută după operaţie când totul era bine şi frumos până atunci? Da, ştiu, Dexter a fost cel care a omorât-o „definitiv”, dar oricum era ca şi moartă.

Nu mi-a plăcut deloc, deloc, deloc acest sfârşit inept! Şi în plus, dacă tot vrei să-i protejezi pe cei dragi de tine însuţi, de ce nu te sinucizi, aşa cum ai lăsat să se înţeleagă? De ce să duci o viaţă solitară când toţi ceilalţi te ştiu mort? Era mai logic aşa, sinucide-te şi gata, nu are sens să trăieşti o viaţă solitară şi să duci această povară pe umeri. Ţi-ai ucis sora, ucide-te şi pe tine! Staţi amândoi pe fundul oceanului pe vecie.

Pe de-o parte înţeleg şi dorinţa de-a se diferenţia cumva, de-a nu termina precum toate celelalte seriale cu happy end. Să nu fie o telenovelă ce se termină cu toţi căsătorindu-se şi trăind fericiţi până la adânci bătrâneţi, dar nici chiar aşa… Chiar îmi doream ca Dexter să plece alături de Hannah în Argentina, iar Deb să îşi continuie cariera de detectiv, dar dacă tot n-a fost să fie, măcar să-l fi omorât şi pe el!!!

O să-mi fie dor de acest pasager întunecat ale cărui multe trăiri şi sentimente le-am simţit ca şi când ar fi fost ale mele.
Goodbye, my dark passenger!

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Raspunsuri to “Lua-i-ar dracu’ pe cei care au gandit sfarsitul lui Dexter !!!”

  1. Ionut says:

    Mda si eu am fost la fel de dezamagint…am cautat in seara respectiva peste tot un stream online pentru Showtime si am vazut live premiera episodului! Si la final…am procedat ca tine, nu stiam ce sa mai bag si scot pentru dezastrul asta de final…ok trecand peste tampeniile cu eliberarea lui Saxon si ca Debra a murit…ciudat…eu ma asteptam sa moara Dexter, era finalul perfect pentru un asa serial, nu vedeam un final cu el in viata adica nu se putea termina Dexter asa…si a fost perfect pana cu 1 minut inaintea sfarsitului…cand stupid si inexplicabil(cum naiba sa scapi dintr-un uragan in mijlocul oceanului?) l-au salvat!!!! Pacat, un serial superb terminat parca romaneste.

Ofera un raspuns