Liam Neeson cooptat in distributia filmului coreean “Operation Chromite”

Liam Neeson urmează a interpreta rolul generalului de armată al Americii, Douglas MacArthur în filmul „Operation Chromite” a.k.a „Incheon Landing Operation”, un blockbuster coreean ce îşi desfăşoară evenimentele în timpul Războiului Coreean de la începutul anilor 1950. Filmul urmează a fi produs de compania sud-coreeană Taewon Entertainment şi va fi regizat de Lee Jae-han după un script realizat de Lee Man-hee, ambii având deja în palmares un film de război ce s-a bucurat de succes, „71: Into the Fire“.

Liam Neeson

Deşi importul de talente de la Hollywood este unul obişnuit la filmele chinezeşti, acest lucru se întâmplă foarte rar cu cele din Coreea. În ultimii ani, Neeson şi-a revitalizat cariera cu nişte succese la box office, precum „The Grey”, seria „Taken”, „Battleship” sau „The Lego Movie”, astfel că e din ce în ce mai solicitat şi tot mai mulţi producători îl vor în filmele lor.

 

Operation Chromite” este centrat asupra trupelor eroice coreene care au purtat operaţiunea secretă „X-Ray” ce a precedat aterizarea operaţiunii Incheon din Marea Galbenă. Această aterizare a schimbat radical Războiul Coreean. „Plănuim să intrăm în producţie la sfârşitul lui septembrie, iar bugetul va fi undeva în jurul a 15 miliarde won (12.5 milioane de dolari),” a declarat şeful de la Taewon Entertainment, Jeong Tae-won, agenţiei Yonhap.

 

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru publicaţia Variety că filmările pentru acest film ar urma să înceapă în cea de-a doua jumătate a anului curent, iar lansarea în cinematografe să aibă loc în prima jumătate a lui 2016.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns