Let’s Be Cops – Hai sa fim politisti (2014)

Comediile de acţiune sunt preferatele mele. Problema este că din cauza multiplelor eşecuri din ultimii ani (eşecuri din perspectiva mea, că altfel ele au adunat zeci şi sute de milioane) de fiecare dată când văd un film american încadrat la categoria „comedie” se aprinde un beculeţ roşu care mă avertizează să-l evit. Aşa s-a întâmplat şi cu Let’s Be Cops – Hai să fim poliţişti (2014). În ciuda multiplelor recomandări, eu am continuat să-l evit pentru că nu mă aşteptam să-mi placă, dar fiindcă eram în toane bune aseară, după victoria cu 3-0 a Stelei în faţa lui Dinamo, am zis să-i dau o şansă.Lets Be Cops film posterAceastă şansă pe care i-am oferit-o a fost răsplătită cu câteva hohote de râs, nu foarte multe, şi nişte chicoteli. Ce mi-a plăcut în mod special este că poantele tipice cu tentă sexuală nu prea sunt prezente (sunt câteva, dar suportabile) şi încearcă să scoată râsetele prin alte metode. Filmul e ridicol, n-are nici pic de credibilitate, dar sunt unele scene bine realizate care m-au făcut să râd. Probabil aş fi râs şi mai mult dacă nu se exagera atât de mult „autoritatea” celor doi falşi poliţişti.

 

Ideea nu este tocmai nouă sau inovatoare; se ia una bucată negru + una bucată alb, amândoi ajunşi la vârsta de 30 de ani fără a realiza mare lucru în viaţă, apoi se amestecă aceste „ingrediente” şi se toarnă puţină revelaţie cum că trebuie să iasă din starea de letargie şi să facă ceva important care să le crească stima de sine şi să le aducă respectul celorlalţi. După aceea, se asezonează cu una bucată femeie sexy (chiar foarte sexy, Nina Dobrev 😀 ) de care unul dintre ei este atras, dar este prea timid ca să-i vorbească, şi una bucată clan mafiot, obţinându-se astfel un platou de probleme care le pun viaţa în pericol tuturor.

 

Ryan şi Justin ajung în această situaţie după ce merg la o petrecere costumaţi în poliţişti şi când pleacă de acolo lumea de pe stradă se uită la ei cu admiraţie şi respect, ceea ce-l face pe Ryan să-şi dorească să continue mascarada. El cumpără apoi de pe eBay o maşină de poliţie şi profită de „autoritatea” aceasta pentru a obţine diverse beneficii şi a agăţa femei. Problema apare atunci când în „cârligul” său intră  rechinii cei mari care ameninţă să-i înghită cu totul…

 

E un film bunicel, nu e chiar o pierdere de timp aşa cum credeam la început.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns