Jurassic World (2015)

A trecut ceva mai mult timp decât anticipasem, dar până la urmă am contribuit şi eu la cele aproape 1.5 miliarde de dolari pe care i-a adunat până acum filmul Jurassic World 2015. Atmosfera în care m-a trimis Jurassic World m-a făcut să cred pentru o clipă că acest film este realizat de Marvel datorită umorului de bună calitate strecurat în momente bine alese. Despre efectele speciale nici nu mai are rost să menţionez, experienţa în 3D cu reptilele preistorice a fost de-a dreptul impresionantă şi m-a făcut să tresar aproape de fiecare dată când se „apropia” mai mult de mine.

Jurassic World

Povestea nu e aşa ieşită din comun, având anumite momente care se petrec din motive care-mi scapă – nu ştiu cine ar fi aşa sensibilizat de dialogurile alea siropoase dintre cei doi fraţi încât să merite introduse astfel de elemente într-un film cu dinozauri. De altfel, mi s-a părut stupid cum alerga Claire prin pădure fiind încălţată cu pantofi cu toc. Până şi personajul lui Chris Pratt remarcă stupiditatea situaţiei, dar nu se întâmplă nimic pentru a se remedia. Pur şi simplu se remarcă, dar rămâne neschimbată. De asemenea, nu am înţeles ce era aşa jale pentru că plecau cei doi copii într-o vacanţă de-o săptămână la mătuşa lor încât să plângă mama lor de parcă îi trimitea la abator.

chris pratt jurassic world

Sigur, era cât pe ce să ajungă într-un abator atunci când se petrec acele breşe de securitate la parc şi reptilele preistorice aduse în timpurile noastre scapă de sub control şi încep să facă prăpăd. În plus, există şi acea mentalitate pe care o regăsesc în cam toate filmele americane – aceea de-a transforma orice într-o armă. Hai că roboţii înţeleg să existe dorinţa de-a fi folosiţi şi pe post de arme, dar cum naiba să te gândeşti vreodată să foloseşti dinozauri ca „soldaţi”?! Asta mi s-a părut poate cea mai mare stupiditate din întregul film.

 

Altfel, n-am ce zice, chiar m-am bucurat de experienţa avută, am primit suficient pentru banii pe care i-am dat. Lupta din final a fost deosebită şi a şters orice urmă de nemulţumire aş fi putut acumula până atunci. Chiar mi-a plăcut mult cum au realizat dinozaurii şi cum s-au văzut în 3D. Sunetul a fost şi el foarte bun încât să tresar de fiecare dată când răgeau (nu găsesc alt cuvânt mai bun 😀 ) acei dinozauri. Per total, a fost o experienţă grozavă pe care aş putea s-o repet dacă aş avea ocazia!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns