House of Cards: Sezonul 1 – completat. Sezonul 2 – in asteptare

House of CardsCu sezonul doi în plină desfăşurare, în urmă cu câteva zile am terminat şi eu primul sezon din House of Cards. Am auzit multe lucruri bune despre acest serial, însă nu m-am încumetat până acum să-i acord şansa de-a mă impresiona, dar acum câteva săptămâni, văzând că are puţine episoade pe sezon şi dorind neapărat să urmăresc un serial, am hotărât să văd ce-i poate capul. Şi, spre bucuria mea, chiar îi poate multe! La fel ca Vikings, a reuşit să mă prindă şi să mă facă să-mi doresc vizionarea mai multor episoade într-o singură zi, tocmai de aceea la sezonul doi nu mă voi uita până nu s-o termina – valabil la ambele seriale.

 

Aşa cum percep eu politica şi jocurile de culise, cred că intriga acestui serial se potriveşte într-o proporţie covârşitoare cu realitatea. Se spune că viaţa bate filmul, şi poate aşa e, dar modul în care manevrează lucrurile şi oamenii Frank Underwood, personajul interpretat excelent de Kevin Spacey, este uimitor. Şi că tot am adus vorba despre Underwood, ei bine, el este personajul principal şi vioara întâi a serialului. După ce a contribuit la alegerea noului preşedinte şi în schimb trebuia să primească un post de secretar de stat, acesta îi dă ţeapă şi îi spune că are mai multă nevoie de el în congres decât la Casa Albă.

 

Well, de aici începe joaca… Supărat că a fost tras pe sfoară, Frank nu arată acest lucru şi nu face scandal, însă începe să lucreze temeinic la planul de demolare, piesă cu piesă, a barajului care a fost pus înaintea sa şi ţinteşte mult mai sus decât la postul iniţial. Şi pentru că în politică se lucrează foarte mult cu imaginea şi percepţia publicului, Frank se aliază (de fapt, mai corect ar fi „se foloseşte”) cu o tânără jurnalistă dornică să-şi facă un renume şi îi oferă acesteia informaţii de culise care să-i folosească lui în jocul politic şi ei în cariera de jurnalistă.

 

Foarte important în această ecuaţie este individul din dreapta posterului de mai sus, care pune în practică cele mai multe menevre gândite de Frank şi îi face acestuia treburile murdare. Practic, el este pionul trimis în luptă şi dacă nu poate răzbate de unul singur, intervine „regele” şi rezolvă cazul. E un serial grozav ce merită urmărit, mai ales că e scurt şi nu vă ia foarte mult timp pentru a-l completa.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns