Game of Thrones, sezonul 4, completat

Game of Thrones poster serialIată că s-a mai terminat un sezon din spectaculosul serial Game of Thrones, al patrulea. Am mai spus-o şi cu alte ocazii, dar o repet şi acum; e groaznic să aştepţi aproape un an întreg pentru a primi zece episoade – câte unul pe săptămână – dar pentru că trăim într-o lume în care banul face legea, nu avem prea multe de ales şi fie trebuie să aşteptăm câţiva ani până vom afla cum se termină serialul fie dăm banii pe cărţi. Mulţi bani! Dacă nu aţi văzut serialul deloc sau sunteţi în curs de vizionare, atunci vă recomand să vă opriţi din citit şi să-l urmăriţi până la capăt înainte de-a citi în continuare, pentru că voi da anumite detalii care vă pot strica plăcerea descoperirii evenimentelor.

 

După ce Casa Stark a fost aproape eradicată în primele trei sezoane, în acest al patrulea sezon Lannisterii au fost cei care au suferit cele mai multe daune. Erau unele speculaţii înainte de ultimul episod al sezonului patru (cu siguranţă pornite de la cei care au citit cărţile şi ştiau ce se va întâmpla) în legătură cu data de difuzare a acestuia care a coincis cu Ziua Tatălui, inducându-se clar ideea că Tywin Lannister va fi ucis, dar marea surpriză pentru mine (cred că şi pentru ceilalţi) a reprezentat-o ucigaşul acestuia: însuşi preferatul meu, Tyrion, fiul ostracizat al lui Tywin. Ăsta da cadou de ziua tatălui!

 

Totuşi, cel mai frumos moment al acestui sezon rămâne moartea lui Joffrey Baratheon, poate cel mai detestat personaj din istorie! Cu toate că-i doream o moarte mai brutală (ar fi fost mirific să aibă parte de moartea lui Oberyn Martell), simpla sa dispariţie a fost suficientă pentru a avea o satisfacţie foarte mare. Acum, toate personajele se află în momente cruciale din viaţa lor; Arya Stark trebuie să se descurce de una singură, acum că nu-l mai are pe Câine s-o apere (sau s-o ţină captivă, depinde cum privim lucrurile); Sansa cu siguranţă va avea bătăi de cap cu Baelish; acum că Tywin este mort, Cersei nu mai are niciun motiv se mărite cu Loras Tyrell şi cred că va face totul pentru a împiedica nunta dintre Tommen şi Margery.

 

Despre Bran şi Jon Snow nu ştiu ce să cred, chiar n-am idee ce se va întâmpla cu ei, dar nici nu mă interesează foarte tare pentru că nu-mi plac aceste personaje. În schimb, Tyrion… Chiar sunt curios ce se va alege de el şi dacă Varys îi va fi cu adevărat prieten sau îl va trăda în cele din urmă. Şi evoluţia „Mamei Dragonilor”, Daenerys Targaryen, va fi interesantă de urmărit. Deja are probleme în a-şi stăpâni „copiii”, iar în următorul sezon probabil că vor fi şi mai mari.

 

M-ar tenta să cumpăr cărţile pentru a vedea cum se termină această epopee, dar chiar şi cu reducerea aniversară care se oferă zilele astea pe elefant.ro preţul este unul destul de mare. Sunt şi multe volume, iar dacă le vrei pe toate ajungi să dai peste 100 de euro… Va trebui să aştept să se continue serialul.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Raspunsuri to “Game of Thrones, sezonul 4, completat”

  1. aaaaaa says:

    Eu am citit toate cartile (.pdf) fara sa dau nici un ban. Le-am luat de pe e-pub. Sunt mult mai frumoase decat filmul… foarte urat din partea ta ca indrumi vizitatorii acestui site doar la vizionat filme si nu la citit cartile…asta denota mult despre personalitatea ta…

Ofera un raspuns