Game of Thrones, seria III-a

Game of ThronesGame of Thrones este genul de film care atrage publicul (aici mă includ şi pe mine) încă de la primul episod. Totuşi, nu am reuşit să înţeleg nici până în ziua de azi de ce a fost nevoie să fie eliminat din serial Ned Stark. Pentru mine el era un punct de interes foarte mare, iar odată cu dispariţia sa calitatea serialul a avut de suferit, după părerea mea. Chiar şi aşa, cei ce produc serialul au reuşit să creeze alte puncte de interes şi alte intrigi care să captiveze privitorii.

Au ştiut să inducă o stare în care privitorul să se poată implica emoţional şi să-şi aleagă personaje preferate sau personaje antipatizate. De exemplu, eu îl urăsc pe Jeoffrey şi cred că l-aş urî şi dacă l-aş vedea în alt film. Moaca lui deja mi-a devenit atât de antipatica încât nu l-aş suporta nici dacă ar juca într-o comedie. Pe de altă parte, „piticul porno”, Tyrion Lannister, îmi este tare simpatic şi îmi place cum se descurcă în orice situaţie s-ar afla. Ştie să fie şi serios, ştie să dea şi nişte replici amuzante şi cu tâlc.

De asemenea, mai este şi prinţesa blondă, Daenerys Targaryen, care la început m-a cam enervat pentru că era o dulceaţă gingaşă care voia să pară o dură şi evident că nu reuşea nimic altceva decât să „hrănească armăsarul”, dar apoi a început să nu mai fie doar atât şi s-a dovedit o prinţesă demnă de urmat şi slujit. Bunătatea şi inteligenţa ei au dus-o atât de departe încât acum are, în sfârşit, armata pe care şi-o dorea pentru a-şi recăpăta tronul. Şi cel mai important este că soldaţii săi nu o urmează din obligaţie sau frică ci din dragoste şi loialitate. Ea reuşeşte într-o lume barbară să cucerească prin dragoste şi bunătate.

Ce nu-mi place în această serie este noua abilitate pe care şi-a descoperit-o Bran, fiul lui cel mic al lui Ned şi Catelyn Stark. Pe puştiul ăla nu l-am simpatizat nici înainte, iar acum, cu noile sale abilităţi, cu atât mai puţin.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns