Filmul pe care nimeni nu-l dorea. Povestea din spatele The Artist, primul film mut care a castigat Oscarul dupa 85 de ani.

Michel Hazanavicius, regizorul francez de 44 de ani face o calatorie in timp si nascoceste o scrisoare de dragoste la adresa perioadei de la inceputul cinemaului. Pelicula iti aminteste pe alocuri de “Singin’ in the Rain”, “A Star is Born”, “Sunset Boulevard” sau de filmele lui Fred Astaire si Rogers.

The Artist e un film realizat in alb-negru, al carui subiect trateaza tranzitia de la filmele mute la cele vorbite, la sfarsitul anilor 1920, la Hollywood, si implicatiile pe care le are aceasta schimbare asupra vietii unui actor de film.

In aceasta drama romantica, doi actori – interpretati de Jean Dujardin si Berenice Bejo – se gasesc in acest context la capetele opuse ale carierei – a lui incepe sa coboare, iar a ei incepe sa straluceasca.

“Este un film impotriva curentului si pe care nimeni nu-l dorea” a declarat Michel Hazanavicius aflat la al patrulea film din cariera.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns