Fast and Furious 7 – Furios si Iute 7 (2015)

Cu greu îmi găsesc cuvintele pentru a descrie Fast and Furious 7. Mi-a plăcut atât de mult încât aş fi tentat să spun că e cel mai bun film din serie, iar cooptarea lui Jason Statham a fost o alegere cum nu se putea mai bună. Am fost curios să văd cum s-au descurcat cu finalizarea filmărilor în care urma să fie implicat Paul Walker, iar concluzia mea e că s-au descurcat de minune. Nu am observat scene în care să spun „ăla nu pare a fi Paul”, decât una spre final în care mi s-a părut că e o imagine construită pe calculator.

fast furious 7

În rest, ce să mai… Filmul este spectacol în stare pură, demn de „viteza a şaptea”. Sigur că scenariul nu e mare şmecherie, iar dialogurile sunt de lemn, dar chiar nu aveam nevoie ca Fast 7 să-mi ofere revelaţii cu privire la existenţialism, să mă umple de cultură şi filosofie… Nu! De la Fast 7 voiam spectacol şi distracţie, iar din acest punct de vedere nu am ce să-i reproşez. Am primit din plin. Nu am avut niciun moment în care să mă plictisesc. Revenind la Statham, cel mai mult mi-au plăcut scenele de luptă în care a fost implicat el şi chiar mi-aş dori să văd un film în care să-l aibă ca oponent pe Scott Adkins. Ar fi apogeul filmelor de acţiune pentru mine. 😀

 

La cum evoluează seria asta şi câte staruri s-au adunat în ea, nu m-ar mira ca pe viitor (pentru că, din păcate, au anunţat ca vor continua cu seria „Furioasă”) să-l coopteze şi pe Adkins. Singurul impediment pe care-l văd eu este că Adkins nu e chiar aşa bine văzut la Hollywood, joacă în prea multe filme de duzină pentru a fi luat în serios, deşi mie îmi place mult de el. În afară de Undisputed, nu are niciun film adevărat, doar roluri secundare în producţii de duzină.

 

A fost interesantă şi bătălia fetelor, Michelle Rodriguez şi Ronda Rousey au fost grozave, să zic doar atât. M-am mirat că Dwayne Johnson nu a fost chiar aşa prezent precum mă aşteptam, dar probabil nu prea aveau cum să-l folosească mai mult de atât, atenţia fiind concentrată mai mult asupra lui Statham de această dată. După părerea mea, acest film ar fi reprezentat un final de serie perfect. Din păcate, succesul financiar nu va permite ca această serie să se încheie aici, deşi totul este gata din punctul meu de vedere.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns