După 19 ani de sforţări pentru a termina pelicula Don Quijote, Terry Gilliam a suferit un atac de cord

Cineastul Terry Gilliam a lucrat 19 ani la proiectul său „ de suflet” – adaptarea romanului Don Quijote de la Mancha (al lui Miguel de Cervantes) după o idee proprie. După o mulţime de probleme ce au urmărit producţia încă de la început, filmul a fost în sfârşit finalizat şi urma să fie proiectat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (8-19 mai). Gilliam nu se poate însă bucura nici acum de lansarea peliculei. Regizorul de 77 de ani a suferit un atac de cord, scrie Deadline.com, şi a fost spitalizat în week-end la Londra.

Potrivit declaraţiilor familiei, regizorul este acum în afara oricărui pericol. Cu The Man Who Killed Don Quixote, însă, lucrurile nu stau bine – filmul ar putea fi exclus din programul de la Cannes. Producătorul portughez Paulo Branco a susţinut în instanţă că el deţine, de fapt, din august 2016, drepturile exclusive asupra filmului. Branco a solicitat anularea proiecţiei din cadrul festivalului de pe Riviera Franceză. Verdictul va fi dat în cursul acestei zile.

Cu actori celebri în rolurile principale – Adam Driver, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård şi Jonathan Pryce, interpretul lui Don Quijote – filmul spune povestea unui regizor de reclame deziluzionat, atras într-o fantezie ce-l transpune în alte vremuri, de un actor bătrân care se crede Don Quijote şi îl ia drept Sancho Panza. În scurtă vreme, ajunge să nu mai poată face distincţia între ceea ce este real şi ceea ce este doar închipuire.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns