DreamWorks-ul lui Steven Spielberg se desparte de Disney; posibil parteneriat cu Universal

Steven Spielberg rămâne unul dintre cei mai influenţi regizori de la Hollywood, atât în spatele camerei cât şi la marea masă a negocierilor. Cum cea mai recentă realizare din postura de producător executiv, Jurassic World, a dominat box office-urile şi a stabilit noi recorduri în materie de încasări, Spielberg se află într-o postură extrem de favorabilă pentru a negocia distribuţia noilor producţii ale companiei sale, DreamWorks. Înţelegerea curentă pe care o are cu Disney urmează a expira în august, 2016, iar toate semnele de până acum indică faptul că aceasta nu se va mai prelungi şi compania lui Spielberg va face un parteneriat cu Universal Pictures.

Director and jury president Steven Spielberg acknowledges applause during the opening ceremony ahead of the screening of The Great Gatsby at the 66th international film festival, in Cannes, southern France, Wednesday, May 15, 2013. (AP Photo/Francois Mori)

Conform hollywoodreporter.com, după lansarea filmului The BFG (The Big Friendly Giant / Marele Uriaş Prietenos), ultimul pe care Disney are dreptul să-l distribuie în actuala înţelegere, drumurile celor două companii se vor despărţi. Spielberg şi-a folosit toate resursele de care a dispus pentru a susţine bugetul masiv de care a avut nevoie Colin Trevorrow ca să realizeze Jurassic World, iar pariul său s-a dovedit a fi unul câştigător. Cu un sequel a cărui lansare a fost stabilită pentru 2018 şi multe alte aventuri cu dinozauri ce vor apărea în viitor, alegerea unui parteneriat cu Universal este foarte probabilă, mai ales că studioul se va afla în spatele unor potenţiale reboot-uri ale francizelor lui Spielberg, precum Jaws sau Back to the Future.

 

Filmele celor de la DreamWorks ce se află în producţie sau vor intra în curând sunt A Dog’s Purpose, regizat de Lasse Hallström; The Girl on the Train, regizat de Tate Taylor şi având-o pe Emily Blunt în rolul principal; Ghost in the Shell, cu Scarlett Johansson în rol principal şi regizat de Rupert Sanders – acesta din urmă având premiera în martie, 2017. Aceste filme cel mai probabil vor fi distribuite de noul partener al DreamWorks. (Paramount va distribui Ghost in the Shell în afara Americii.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns