Despre filmul balcanic la Conferința internațională „The Great War(s): Our Story”

A treia conferință internațională de film balcanic The Great War(s): Our Story va avea loc pe 8 și 9 mai 2018 în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei 125) din București.

Urmând cea de-a doua Conferinţă Internaţională a Cinematografului Balcanic, care a avut loc la Belgrad în 2017, The Great War(s): Our Story şi-a propus să exploreze cum anume războiul mondial şi alte conflicte din regiune s-au reflectat în cinematograf. Cea de-a treia Conferinţă Internaţională despre cinematograful balcanic este axată pe imagini semnate de regizori atât din Balcani cât şi din lume, care au puncte comune şi diferenţe, dar care sunt coagulate într-o „poveste a noastră”. Cuvântul „noastră” se referă, în mod reflexiv, la Balcani ca la un spaţiu unitar dar şi fragmentat, înfăţişat de mai multe identităţi: victime şi agresori, civili şi soldaţi, femei, copii, oraşe devastate şi peisaje pustii, bărbaţi pe front, şi mai ales generaţii de după război, participanţi sau urmaşi.

Laurențiu Damian, Marian Țuțui, Dana Duma, Manuela Cernat vor susține prelegeri, alături de alți invitați români și străini.

Programul integral al conferinței și al filmelor proiectate, poate fi consult

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns