Clouds of Sils Maria – Nori peste Sils Maria (2014)

Am fost impulsionat să văd Clouds of Sils Maria – Nori peste Sils Maria (2014) în primul rând de faptul că actriţa americană Kristen Stewart a cucerit echivalentul premiului Oscar în Franţa pentru acest rol, devenind prima actriţă din state care cucereşte în istorie acest premiu. Au mai fost şi multitudinile de recenzii pozitive pe care le-a primit din partea criticilor, dar şi a publicului general, simţindu-mă aproape obligat să-i dau „play”. Cu toate acestea, long story short, mie nu mi-a plăcut absolut deloc acest film. În afară de peisajele magnifice, nu am simţit nimic deosebit în legătură cu acest film decât o imensă plictiseală.

Clouds of Sils Maria

Da, am mai văzut filme care să nu-mi placă, dar a trecut ceva vreme de când nu am văzut ceva care să mă şi plictisească, iar acesta a facut-o cu prisosinţă. Nu am empatizat cu niciunul dintre personaje, nu m-a făcut să simt nimic pentru ele – nici simpatie, nici antipatie, pur şi simplu le-am privit cu indiferenţă. La fel ca şi Birdman, Clouds of Sils Maria arată contopirea actorilor cu personajele pe care le interpretează, felul în care ajung aceste personaje fictive să afecteze emoţional, şi nu numai, actorii care le întruchipează, dar chiar dacă „păsăroiul” mi s-a părut extraordinar, acesta l-am găsit plictisitor şi cu un final foarte slab, din punctul meu de vedere.

 

Cum spuneam, povestea e similară cu cea din Birdman; o actriţă care a devenit faimoasă interpretând un anumit personaj, ajunge peste 20 de ani să i se propună să joace personajul opus celui pe care l-a avut în tinereţe. Problema e că aceste personaje sunt extrem de diferite, iar Mariei, care a interpretat personajul puternic, nu-i convine să joace acum personajul vulnerabil, dar nu prea are de ales din cauza contractului. Curând, ea începe să se simtă tot mai frustrată şi se confundă tot mai mult cu acest personaj vulnerabil.

 

Din păcate, „Norii de pe Sils Maria” s-au așezat și pe ochii mei făcându-mă să rezist cu greu tentației de-a adormi.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns