“Bourne 5” va explora o lume post-Snowden

Franciza „Bourne” s-a bucurat de un mare succes în anii 2000, atât din punct de vedere al spectatorului de rând, consumator de filme cu spioni, cât şi din cel al criticilor. Însă din 2007, când s-a încheiat trilogia ce l-a avut ca protagonist principal pe Matt Damon, şi până azi lumea s-a schimbat foarte mult, astfel că şi franciza Bourne se va adapta în consecinţă. Damon, că tot l-am menţionat, a spus pentru publicaţia Buzzfeed că el şi regizorul Paul Greengrass au venit cu ideea realizării unei a patra părţi din franciza iniţială (mai există un film din seria Bourne, apărut în 2012, dar are în centrul atenţiei un alt personaj, nu pe Jason) după ce a ieşit scandalul cu Edward Snowden şi NSA.

bourne ultimatum matt damon

Fără să dau prea multe detalii, Jason Bourne va merge prin zonele din Europa măcinate de austeritate şi într-o lume post-Snowden,” a declarat Matt Damon, continuând: „Se pare că s-au schimbat foarte multe lucruri, nu-i aşa? Sunt o mulţime de discuţii cu privire la spionaj, libertăţile cetăţenilor şi natura democraţiei.” Damon şi Greengrass au fost mereu interesaţi de ramificaţiile francizei în lumea reală – spre deosebire de seria Bond -, iar având de-a face cu o lume post-Snowden pare să fie un teritoriu fertil pentru cel puţin încă o continuare.

 

Damon a oferit şi câteva detalii despre aventurile personajului pe care-l va interpreta şi unde se va desfăşura acţiunea: „Vom începe din Grecia – cea care a pus bazele democraţiei şi care acum se află într-o gravă criză financiară care atrage după ea ca o epidemie toate forţele economice ale Europei. Apoi finalul filmului îl va regăsi pe Jason în Las Vegas, cea mai grotească încarnare a…” a încheiat acesta declaraţia cu un zâmbet, lăsând propoziţia neterminată.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Ofera un raspuns